Bli med på Klok av skade-konferanse og nettverksmøte
Mer kunnskap, mer samarbeid - færre ulykker
To små jenter med blå regnjakker plukker ned et påskeegg fra et tre.

18. april: Klok av skade-konferanse og årsmøte

Vi får høre om planene for Oslo risikosenter og Finlands mål om å redusere hjem- og fritidsulykker med 25%. Statssekretær Bjørkholt kommenterer arbeidet i Norge, og om vi har noe å lære av nabolandet. I tillegg får vi et innlegg om manglende oppmerksomhet som mulig årsak til ulykker.

Les mer

En gjeng mennesker fra et tidligere nettverksmøte står på rekke og red og ser inn i kameraet. Foto.

19. april: Nettverksmøte - Trygge lokalsamfunn

Vi ønsker å dele inspirasjon til det lokale arbeidet, og deltagerne vil møte organisasjoner og tiltak som kan bidra til det. Vi vil bl.a. følge opp Folkehelse- og Bu trygt heime-meldingene, og den oppdaterte veilederen til forskrift om helse og miljø i barnehager og skoler.

Les mer

 
En boks formet som et stort batteri. Dette er en prototype av Batteriboksen som artikkelen handler om. Foto.

Batteriboksen skal redusere branner med forbruksbatterier

Hvert år brenner det mye i avfallsstasjoner og avfallsbiler på grunn av batterier som kastes i restavfallet. Men det kan også være brannfarlig å oppbevare batterier hjemme. I tillegg er det en miljøutfordring at batterier ikke resirkuleres og håndteres på rett måte. Nyvinningen Batteriboksen skal prøve å løse disse utfordringene.

Les mer

Fjellet Dønna sees i horisonten. Nydelig norsk natur. Foto.

Gjør som Dønna kommune - bli medlem

På Helgelandskysten ut mot havet ligger øykommunen Dønna. 3000 holmer og skjær hører til kommunen, mens de omkring 1400 fastboende bor på de større øyene Dønna, Løkta og Vandve. De to siste årene har kommunen tatt flere gode grep for å forbedre det forebyggende arbeidet.

Les mer

 

Siste nytt fra nettverket og fagfeltet

Vi hjelper deg med å holde deg oppdatert på hva som skjer innenfor det skadeforebyggende arbeidet, nasjonalt og internasjonalt. Det være seg ny forskning, statistikk, konferanser, nye forebyggingstiltak eller spennende prosjekter ute i kommunene.