Bli med på høstens arrangementer,  les om europeisk skadeforebygging og vårt nye medlem Lindesnes
Mer kunnskap, mer samarbeid - færre ulykker

23. nov: Skadedataseminar

Vi får høre fra de som fører tilsyn med tivolier og andre fornøyelsesinnretninger og skal lære om prosjektet "Fritidsbåtplattformen" som skal bidra til å forebygge båtulykker. Prosjektleder for Fyrtårnprosjektet skal oppdatere oss på hvordan det står til og skadekoordinator ved St. Olavs hospital skal fortelle hvordan man kan bruke den mye omtalte Helseplattformen til å registrere og analysere personskadedata.
Les mer og meld deg på her.

24. nov: Nettverksmøte Trygge lokalsamfunn

Bli med på en samling der du får møte andre som vil diskutere forebyggende arbeid, folkehelse og dele raust av egne erfaringer. 

Vi skal bl.a. få med oss lokalpolitiker og styreleder i Skafor, Therese Hofstad-Nielsen, som vil gi tips til hvordan man kan få politikere mer interessert i forebyggende arbeid.
Les mer og meld deg på her.

 

26. oktober: Kaffeprat

Den røde tråden blir samarbeid og samvirke for beredskap, sikkerhet og forebygging. Brita Øygard fra Samfunnssikkerhetens hus skal dele hvordan de jobber, og Svana Larusdottir fra den islandske organisasjonen ICE-SAR skal fortelle om deres arbeid. 
Les mer

Vi har vært på europeisk konferanse på Island

160 forskere, praktikere, representanter fra næringsliv og frivillighet var samlet til to dager med konferanse på Island om forebygging av skader og ulykker, og sikkerhetstenking.

Les mer

 

Fredag 13: I mørket er alle elger grå

Vi brukte årets fredag trettende til å minne folk på å forebygge viltpåkjørsler. Det er et stort samfunnsproblem, og noe man som bilist bør tenke over når man er ute og kjører.
Les mer

Lindesnes kommune er nytt medlem

Norges sydligste kommune er vårt nyeste medlem. De er opptatt av forebygging, bl.a. når det gjelder trafikksikkerhet, sjøvett og hjemmebesøk hos eldre.
Les mer

 

Kronikk: En helt vanlig morgen

Formel 1-kjørere sammen med vanlige bilister på en helt vanlig vei, en helt vanlig dag? Utenkelig! Men sånn kan det altså føles ut når man skal begi seg ut på sykkelveien Tour de Finance. I Budstikka kan du lese refleksjoner fra Skafors daglige leder om å være en helt vanlig syklist på den beryktede strekningen.

Les mer

 

Siste nytt fra nettverket og fagfeltet!

Vi hjelper deg med å holde deg oppdatert på det som skjer innenfor det skadeforebyggende arbeidet, nasjonalt og internasjonalt. Det være seg ny forskning, statistikk, konferanser, nye forebyggingstiltak eller spennende prosjekter ute i kommunene.