Eldredagen, kronikker, resertifisert Trygt lokalsamfunn og nytt medlem!
Mer kunnskap, mer samarbeid - færre ulykker
To damer. En i en lenestol og en står på en ustødig gardinstrapp.

Eldredagen 1. oktober

Fall og fallskader koster samfunnet enorme summer hvert år. Vi ønsker å belyse viktigheten av å forebygge fall, både for samfunnet, for den enkelte og for de pårørende. I tillegg gir vi tips til hva kommuner og privatpersoner kan bidra med.
Les mer

Faksimilie av kronikken i Dagsavisen. Foto.

Kronikk i Dagsavisen: I verste fall

Sammen med generalsekretær Ragnhild Kaski i Av-og-til, har vi skrevet en kronikk om hvor viktig det er at eldre blir klar over at risikoene ved å innta alkohol øker med alderen, og at fall er en av de konsekvensene som rammer hardest.
Les mer.

 
En dame sitter til venstre og en mann til høyre. Mannen skriver under avtalen om at Sandefjord skal fortsette å være et trygt lokalsamfunn. Foto.

Sandefjord resertifisert som nytt Trygt lokalsamfunn

-Det var en enkel jobb å godkjenne denne søknaden. Vi er imponert over jobben som er lagt ned for å forankre planer og tiltak, og se på utfordringer som muligheter til å utvikle arbeidet videre. Samarbeid og systematikk er helt sentralt. Dette arbeidet vil andre kommuner kunne dra nytte av!
Les mer

Dame står bak en kjøkkenbenk. Holder på en liten dukke. En førstehjelpsdukke. Skal forestille en baby. Foto.

Ida fra Liten & Trygg er månedens risikorydder

Liten & Trygg arrangerer førstehjelpskurs for småbarnsforeldre og andre som ønsker å lære det. Hun er lidenskapelig opptatt av forebygging av barneulykker og deler bl.a. sine fem beste tips. 
Les mer

 
Trygg i vannet sin logo over vann i et basseng. Foto.

Stiftelsen Trygg i vannet er nytt medlem

Trygg i vannet har som formål å øke kunnskap som forhindrer drukning, ha opplæring for barn og voksne innen svømming og vannaktiviteter, og lære bort hvilke enkle tiltak som skal til for at drukning kan unngås.
Les mer

Faksimilie av kronikk i NRK. Foto.

NRK Ytring: Ingen skal drukne i Norge

Vi har skrevet kronikk sammen med bl.a. Siv Jensen, daglig leder i Flyte. 

"Vi forventer at Stortinget denne høsten vedtar en nullvisjon for drukningsulykker og gir marsjordre til regjeringen om å utarbeide en nasjonal handlingsplan for drukningsforebygging."

Les mer

 

Siste nytt fra nettverket og fagfeltet!

Vi hjelper deg med å holde deg oppdatert på det som skjer innenfor det skadeforebyggende arbeidet. Det være seg ny forskning, oppsiktsvekkende statistikk, nye forebyggingstiltak eller spennende prosjekter ute i kommunene.