Årsmøte, nytt medlem, masterstipend og mer!
Mer kunnskap, mer samarbeid - færre ulykker
Bilde ut over en sal. Ser flere mennesker som sitter og ser mot oss og scenen.

26. april - Årsmøte og konferanse

Hold av dagen! Skafor holder årsmøte og konferanse tirsdag 26. april i Oslo. Vi jobber med programmet for dagen og legger ut mer informasjon på nettsiden etter hvert som det blir klart.


Les mer

En gjeng damer står stilt opp sammen. Gjengen er kontakter i vårt nettverk av Trygge lokalsamfunn.

25. april - Nettverksmøte Trygge lokalsamfunn

Vi samler gamle og nye kommunekontakter for å snakke om det lokale skadeforebyggende arbeidet. Hold av dagen for å dele erfaringer, frustrasjoner og kunnskap.
Les mer

 
En mann i uniform står ved siden av en roll-up og peker på den. På roll-upen står det: Brannvesenet Midt IKS og bilde av en brannmann under.

Brannvesenet Midt IKS er nytt medlem

Brannvesenet Midt IKS jobber for tryggheten til over 50 000 mennesker, og ønsker å etablere kunnskap og forståelse om hvordan man ivaretar sin egen sikkerhet. På den måten kan alle i samfunnet forebygge brann for seg og sine omgivelser. 
Les mer

Man ser litt av en laptop, bakhodet på en jente som sitter og skriver i en notatblokk

Nå kan du søke på masterstipend på 10 000 kr

Skafor deler ut to stipend à 10 000 kroner til studenter som skriver masteroppgaver om skader, ulykker, årsakssammenheng og forebyggingsmuligheter. Alle studenter på masternivå kan søke, uavhengig av hvilket studiested de tilhører. Frist 31. mars 2022.
Les mer

 
Blå bakgrunn med lite bilde av en mann på venstre side. Mannen hetr Johan Lund. Til høyre står det skrevet Månedens risikoryyder og hans navn: Johan Lund. Blå bakgrunnsfarge.

-Hvis jeg har reddet ett barn, er det verdet det!

Johan Lund er en nestor innenfor skadeforebygging. Han har en doktorgrad i skaderegistrering, har ledet arbeidet for å forebygge barneulykker og vært daglig leder i Skafor. Han har selv nesten mistet synet på ett øye fordi han håndterte raketter uten vernebriller, og erkjenner at det å endre folks holdninger er noe av det vanskeligste vi gjør.


Les mer

Masse utklipp fra aviser som viser ulike ulykker.

Skadebildet 2021: Farlig TikTok-trend og trafikkulykker uten bil

Hvert år skader cirka 660 000 mennesker seg så alvorlig at de må få legehjelp. Gjennom media kan vi få inntrykk av at trafikkulykker og brann er det som dominerer skadebildet, men de fleste ulykkene skjer faktisk i og rundt hjemmet. En god del skader har vi statistikk om, men mange vet vi lite om. Vi har prøvd å se på skadebildet i 2021 gjennom medieklipp.


Les mer

 

Siste nytt fra nettverket