Vi ønsker venner og bekjente en riktig god jul!
Mer kunnskap, mer samarbeid - færre ulykker
Skjermdunp fra en youtube-film. Filmen viser et bilde fra presentasjonen til Mikael Børter-Eriksson.

Fikk du ikke vært med på vårt seminar om skadedata? Nå kan du se opptak!

Vi filmet årets skadedataseminar. Presentasjonene handler om en studie om antall sykehusinnleggelser under pandemien, om Fyrtårnsprosjektet som forsøker å få bedre tall på trafikkskadde og om en ny digital løsning for å registrere skader i alpinbakker. 

Hver presentasjon er ett opptak. 

Se opptakene her

Bilde av foreleser Eyvin Bjørnstad foran en roll-up med Skadeforebyggende forum sin logo.

Hvordan kan vi kommunisere sikkerhet på en god måte?

Høstens nettverkssamling for Trygge lokalsamfunn fungerte som en idélab der vi tok opp kommunikasjonstiltak, vurderte utviklingsmuligheter og la planer. Bærum, Harstad, Nordre Follo, Sandefjord og Vågå var blant kommunene som kom med innspill. Eyvin Bjørnstad, USN, innledet samlingen med å sette arbeidet inn i en folkehelseramme og pekte på betydningen av det lokale oversiktsdokumentet.

Les mer om Trygge lokalsamfunn
 

 
Fire personer utenfor et sykehjem

Fallforebygging i Harstad og ny forskning

I Harstad kommune er de gode på forebygging. Ved Karlstads universitet er de gode på å forske på dette. Når disse to møtes blir det til nyttig kunnskap.

Les mer

To personer, Ava og Anja, foran en presentasjon.

Seminar om brannsikkerhet for risikoutsatte grupper

I starten av desember arrangerte Skafor seminar om brannsikkerhet med kommuner fra alle fylker i landet. Under seminaret forsøkte vi å få svar på bl.a. hvem som er mest utsatt for å omkomme i brann, hvilke tiltak som virker og hva som er de ulike etatene sitt ansvar.
Les mer

 
Utklipp fra en presentasjon. Bildet viser fem mobilskjermer som har ulikt innhold. Innholdet skal være en del av en nye digital løsning for å rapportere skader fra alpinbakker.

Seminar om innhenting og bruk av skadedata

Skafors årlige seminar om skadedata gikk av stabelen torsdag 18. november. Fire spennende innlegg ble presentert og var innom alt fra reduksjon av skader under pandemien, trafikkskader og manglende tall, innovative løsninger for registrering av skader og et fallbarometer.


Les mer

Bybilde fra Wien

European Safety-konferanse i juni 2022

23. og 24. juni skal European Safety-konferansen avholdes i Wien, Østerrike. Temaet er "Safety in a digitalized and fast-changing world. How smart will injury prevention get?". 

Påmeldingen åpner 15. januar, og siste frist for å sende inn abstract er 31. januar.

Les mer

 
Dame på stige fester julestjerne på treet. Samtidig er det bilde av en sort katt. Og et tent stearinlys.

 

Vi ønsker alle våre venner og samarbeidspartnere en god, trygg jul!

Nok et spesielt år har gått, men vi i Skafor ser tilbake på mye spennende faglig arbeid likevel. Nye medlemmer har kommet til, vi har fulgt med på oppstart av prosjekter, deltatt på lærerike webinarer og noen fysiske konferanser, og ikke minst fått arrangert en del møteplasser selv.

Den største suksessen dette året har nok vært våre digitale kaffeprater. Så tusen takk til alle som har bidratt under disse, både med faglig innhold, kommentarer og spørsmål. Vi gleder oss til flere kaffeprater i 2022!

Julen er dessverre høytid for brann, så vær forsiktig med levende lys, elektrisk julepynt og ladere. Og hvis du trenger noen julegavetips i siste liten, slår vi et slag for de litt "tryggere" variantene: brodder, reflekser, brannteppe, hjelp til å bytte batterier i røykvarsleren og "stearinlys" med LED-flamme.

 

 GOD JUL!