Hei høst og seminartid!
Mer kunnskap, mer samarbeid - færre ulykker

21. nov: Skadedataseminar

Kunnskap om hvor og hvordan skader og ulykker skjer er en forutsetning for å kunne arbeide målrettet med forebygging. På vårt årlige seminar skal vi bl. a. høre om sikkerhet på trikken i Oslo, om hvordan vi kan nytte oss av skadedata og om barnelivet er farligere i distriktene. Les mer

22. nov: Nettverksmøte TL

Lyst til å lære av andre kommuner? Ønsker du å dele egne erfaringer, spørsmål, bekymringer eller suksesshistorier med andre som er opptatt av folkehelse og skadeforebygging? Bli med på nettverksmøte. Les mer

 

Den trygge boligen

Med kulisser og konkrete råd gir "Den trygge boligen" besøkende kunnskap om hvordan man kan gjøre hjemmet tryggere. Utstillingen er laget med mål om å forebygge skader som f. eks. brann og fall. Den har allerede skapt engasjement i flere kommuner. Les mer

Ny brosjyre fra DSB

Mange vil bo hjemme så lenge som mulig, og da kan denne brosjyren gi gode tips til hvordan man kan få til det på en trygg måte. Skafor har kommet med tips og innspill til innholdet og bidratt underveis i prosessen med revideringen.
Les mer

 

Siste nytt fra nettverket og fagfeltet

Vi hjelper deg med å holde deg oppdatert på hva som skjer innenfor det skadeforebyggende arbeidet, nasjonalt og internasjonalt. Det være seg ny forskning, statistikk, konferanser, nye forebyggingstiltak eller spennende prosjekter ute i kommunene.

  • 🌊 Flyte har åpnet påmeldingen til Flytekonferansen 5. - 6. februar 2025. Her møtes de som er interessert i og jobber med drukningsforebygging. Les mer.
     
  • 🌍 I september ble den globale SAFETY 2024-konferansen avholdt i New Delhi, India. På konferansen ble det laget en "Delhi Declaration" som handler om hvordan man vil jobbe med skadeforebygging globalt fremover. 
     
  • 👵 Aldersvennlig Norge har samlet gode eksempler på aldersvennlige tiltak fra kommuner i hele Norge - her er det bare å lese og la seg bli inspirert.
     
  • 🔥Før sommeren varslet NAV at det var besluttet å fjerne komfyrvakten som hjelpemiddel tilgjengelig fra hjelpemiddelsentralen. Nå orienterer NAV om at de har snudd i saken, og at folketrygden likevel skal dekke dette som hjelpemiddel for de som har behov. Les mer her.